Over mij

Over mijToen ik werkte in Battersea Dogshome in Londen in de zomer van 2003, had ik een bijzondere ervaring, die ik nu pas begrijp. Ik was vaak betrokken bij het inslapen van honden. In een asiel waar zo'n 500 honden verblijven en waar er elke dag én nacht nieuwe honden bijkomen, kan je niet elke hond houden. Honden die na een assessment geacht werden niet herplaatsbaar te zijn, kregen de stempel 'PTS' - put to sleep. Elke avond huilde ik mezelf in slaap, en zelfs toen ik terug thuis was, bleef dit nog maanden doorgaan. Nu besef ik dat de energie die in het asiel en bij het inslapen hing, aan mij kleefde. De angst, wanhoop, gelatenheid,... ik nam het allemaal over. Dit is iets waar dierenartsen en -assistenten -onbewust- mee te maken krijgen. Door mijn ervaring met sjamanisme en meditatie weet ik ook dat energieën kunnen gezuiverd en getransformeerd worden.Toen ik 5 jaar oud was, was het voor mij duidelijk: ik wou met dieren werken. Het heeft nog even geduurd voor ik de vorm had gevonden waarin dat dan zou zijn. Op mijn 25ste ontdekte ik een opleiding hondengedragstherapie in Nederland, voor mij een aha-erlebnis: dat zou het worden.

Ik heb dan ook een 15-tal jaar gewerkt als hondengedragstherapeut, heb gehoorzaamheidstrainingen gegeven, zowel privé als in groep.

Van 2008 tot 2014 baatte ik een kleinschalig hondenpension uit.


Daarnaast ben ik ook uitermate geboeid door mijn eigen gedrag en het gedrag van mensen. Vanuit mijn persoonlijke interesse startte ik in 2011 een 4-jarige opleiding Integrale Therapie en Sjamanisme. In mijn opleiding Coachen met Honden in 2016, waarbij je je hond gebruikt als spiegel voor je eigen gedrag, leerde ik de rouwbegeleiding bij het verlies van je hond kennen, en ik raakte geïnspireerd om hier ook 'iets' mee te doen.


Begin 2019 lanceerde ik Paws In Peace, rouwbegeleiding bij het verlies van je huisdier.

Door hier met veel dierenartsen over te praten, voelde ik aan dat het inslapen van dieren voor hen iets ingrijpends en beklijvends is, en daar wou ik ook iets mee doen.


Ik ben mama van Rune (°2008) en Wolf (°2011), en baasje van de hond Luna en de poezen Kitty en Spunky.

CONTACT

lievedosogne@telenet.be

   T. (+32) 0496 55 89 72

dierenverliesconsulent Lieve

Nieuwe Veldstraat 10, 8720 Dentergem